René Schols op Facebook Maestro Max op Spotify René Schols op YouTube
René Schols
Bio
Van de meeste bandjes, orkesten en andere formaties waar ik in gespeeld heb, zijn geluidsopnames, video's en foto's bewaard gebleven. Het materiaal dat ik heb verzameld, vind je op deze pagina.

2020 - heden | Maestro Max

De leerlingen op school noemen mij "meester René". In de wereld van de muziek noemen ze een dirigent ook "meester" maar dan in het Italiaans "Maestro". Ik ga altijd maximaal voor de muziek. Daarom is mijn artiestennaam "Maestro Max". Voor meer informatie, audio en video, ga naar
MaestroMax.nl

2016 - 2020 | René Schols - productie
YouTube-playlist
Sinds mijn eerste cassetterecorder is er veel veranderd. Ondertussen kan ik vrij gemakkelijk thuis in mijn eentje een behoorlijk complete audio- en videoproductie opnemen. Vaak gebruik ik de chromakey-techniek. Dan maak ik een opname van mijzelf en daarna vervang ik het 'green screen' op de achtergrond door een video of foto.

2016 - heden | Vrolijk Kerstfeest
YouTube-playlist
Sinds 2016 nemen wij elk jaar in de kerstvakantie een muzikale kerstwens op.

2014 | Children of Sanchez | Fanfare St. Caecilia Spaubeek
YouTube-playlist
Op 22 november 2014 vond het Sonnentanz concert van drumband fanfare St. Caecilia Spaubeek plaats in de Hanenhof in Geleen. Dit concert was een eerbetoon aan Roel Eijssen, lid van deze drumband, die op 25 mei 2013 door een tragisch ongeluk om het leven kwam. Children of Sanchez met solist René Schols op gitaar was een onderdeel van dit concert.

2010 - 2020 | Gitaarduo Jozef Brzezinsky & René Schols

YouTube-playlist
Met Jozef speelde ik al samen in de jaren '70 op de muziekschool in Brunssum. Daarna hebben wij beiden gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ik heb daarna in Amsterdam gewoond (1990 - 2000). Jozef is in Brunssum blijven wonen. Toen ik in 2000 weer in Brunssum kwam wonen, zij wij weer samen gaan spelen.

2002 | Kinderdagverblijf de Rollebol (4 januari 2002)
Audio-playlist | Liedbundel.pdf | Foto's
Mijn dochters Simone en Louise gingen naar kinderdagverblijf de Rollebol. Tijdens de themaweken ‘muziek en dans’ ontstond het idee om deze CD te maken. Voor de opnames heb ik de kinderen individueel en de kleuter- en peuterleidsters samen laten zingen. Juffrouw Maria heeft een paar versjes opgenomen. Er zit ook een liedbundel bij met de teksten en de bladmuziek. Het is heel geschikt materiaal voor ouders met kinderen in de peuter-, kleiterleeftijd. Helaas zijn de liedjes een half octaaf te laag voor de kinderstem maar voor de moeders is dit de perfecte toonhoogte om op te zingen.

1998 - heden | Uitproberen
YouTube-playlist
Heel vaak neem ik iets op om dingen uit te proberen of voor de lol. Soms zet ik het resultaat op YouTube.

1992 - 2000 | Silhouettes
Demo 1996 | Foto's
Zoals het op de CD-hoes stond te lezen: The Silhouettes is een Allround Partyband die bestaat uit vijf jonge beroepsmuzikanten in showkleding. Het repertoire van the Silhouettes is avondvullend en zeer gevarieerd. Het loopt uiteen van Easy Listening tot Zuid-Amerikaans, van Gouwe Ouwe Hits tot moderne top-40. Deze variatie stelt the Silhouettes in staat om in te spelen op de wisselende stemmingen en opbouw van een feestavond. The Silhouettes brengen uw Bruiloft, Party of Bedrijfsfeest tot een Swingend hoogtepunt.

1989 | Mit Milch
YouTube-playlist
Muziek van saxofonist Cor Janssen, ontstaan bij een uitwisselingsproject van kunstenaars uit Berlijn en Maastricht. Vlak voor de val van de muur gaat in Berlijn elk gesprek over de muur. In een café zegt een oude man tegen een zuigeling die bij de moeder aan de borst ligt: "Mit Milch baut man keine grosse Mauer, nur mit Wodka!". Naast Cor en mij speelden mee: Edwin Vermijs op drums en Peter van Polanen op bas.

1988 - 1992 | Jazz Trio René Schols

Foto's 1988 | Demo 1988 | Eindexamen 13-06-1988 | Website
Jo Didderen en Ron Coolen speelden met mij op mijn eindexamen van het conservatorium. Na mijn examen hebben wij heel veel opgetreden in het openbaar. Deze optredens regelde ik meestal zelf door met een demo op de café-baas af te stappen of contact op te nemen met de organisatie van een festival. Verder werden wij regelmatig gevraagd voor optredens op recepties en bij huwelijksfeesten.
contact: René Schols
email:
rene@schols.nl
telefoon: +31 (0) 6 1665 77 97