Start Kinderen Scholieren Ouders Docenten
Lezen op vakantie
Start
Lezen op vakantie
Kampvuurverhalen
Vakantiewerk
Uittips
Virtueel reizen
Verveling
Interactief Ideeenboek
Back to School
  • Lezen op vakantie:

Erkel, Else van, Philip en Julia.

Een bijzondere trektocht door Europa
Als Julia tijdens een schoolreisje in Parijs Philip ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Hij hoeft haar maar aan te kijken en ze is bereid alles voor hem te riskeren. Zo gaat ze tegen de schoolregels in mee naar zijn appartement. Bij thuiskomst krijgt ze natuurlijk huisarrest, maar ze blijft allerlei wegen zoeken om Philip te zien. Dit tot grote ergernis van haar ouders.
Philip lijkt op het eerste gezicht een doodnormale, knappe en sportieve jongen. Toch is er iets vreemds met hem aan de hand. Hij gaat niet naar school en als hij zin heeft, reist hij de wereld rond. Hij is op zoek naar mogelijkheden om zijn idealen te verwezenlijken. Het liefst wil hij dat Julia meegaat op reis en uiteindelijk weet hij haar over te halen. Julia gaat met hem mee, maar het wordt geen romantische trektocht door Europa, zoals ze het zich had voorgesteld. Philip ontpopt zich als een bezitterige, depressieve jongen die haar overal volgt en niet meer wil laten gaan…

Sterck, Marita de. Liefste,

Twee zussen, Jolien en Hanna, maken in hun vakantie in Frankrijk een zware tijd door, als ze alletwee verliefd worden op Thomas. Vanaf ca. 12 jaar.

Groen, Els de. Speurtocht naar Jessica.

Jessica en Lydia zijn samen op vakantie in Spanje. Jessica komt na een avondje in de disco niet terug op de camping. Lydia maakt zich erg ongerust en gaat naar haar op zoek samen met twee jongens uit de tent naast hen. Verhaal met korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

 

© Vakantie-special is oorspronkelijk in 2000 voor ProBiblio gemaakt door en naar een idee Irène Bovy.
Veel links werken daarom niet meer. Veel van de ideeën en tips zijn nog steeds uitvoerbaar.