Start Kinderen Scholieren Ouders Docenten
Uittips
Start
Lezen op vakantie
Kampvuurverhalen
Spelletjes
Activiteiten
Virtuele Reizen
Uittips
Als je je verveelt..
vakantie- ideeŽnboek
Back to School
  • Uittips in eigen land (jeugdvakantie-of kalenderactiviteiten, pretparken en musea etc)

In elke stad zijn er wel speciale sportactiviteiten en speciale vakantieprogramma's van club- en buurthuizen. Meestal is daar nog maar weinig informatie op internet over te vinden en kun je beter een wijkkrant of stadsblad in de gaten houden.

Op http://www.bibliotheek.nl of op het Bibliotheekplein http://ob.kennisnet.nl vind je het adres van de bibliotheek bij jou in de buurt. Al dan niet op internet, misschien hebben zij leuke vakantie-activiteiten... en op zijn minst allerlei boeken met ideeŽn en je kunt ze meestal gratis lenen maar in elk geval altijd gratis bekijken of lezen in de bibliotheek.

Op http://www.hollandnet.nl/dsb vind je in de rubriek 'lachen en spelen', onder 'op stap' allerlei links naar adressen op internet van pretparken, musea en andere uitgaansgelegenheden. Ij hebben vaak speciale vakantieprogramma's. In de rubriek 'hot' vind je rages en actuele onderwerpen maar ook evenementen die in zijn.

In de maanden juli en augustus zijn er overal in het land kleinere en grotere festivals en activiteiten. Kijk maar eens op de site van de VVV-kantoren op http://www.vvv.nl/online/welkom/index.htm of in 'de agenda van Nederland' op http://www.dan.nl of in een van hun deelagenda speciaal voor de jeugd http://www.dan.nl/thema/Jongeren_jeugd/index.html.

Enkele hele grote evenementen zullen we hier apart noemen:

Op de grootste kermis van Europa, de Tilburgse kermis kun je nog tot de 30ste juli terecht. Maar ook als je er niet heen kunt, op http://www.tilburgsekermis.nl/ kun je een virtuele kermistoer makenÖ

In de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam is er de Parade, een rondtrekkend theaterfestival, met ook een kinderprogramma. (http://www.xs4all.nl/~mobarts/programma.html )

Als je geÔnteresseerd in de scheepvaart bent, is er in Amsterdam van 24 tot en met 28 augustus de Sail 2000 Amsterdam een feest voor jong en oud met Vlissingen, Ijmuiden, Den Helder en Scheveningen als aanloophavens. (kijk voor een programma en informatie op http://www.sail2000.nl/),

Ook in Amsterdam in de weekenden van 15 juli t/m 20aug.: het Kwakoefestival (multicultureel feest) in Amsterdam. http://www.dds.nl/~kwakoe/

Op http://www.scouting.nl kun je in de agenda lezen dat er van 24 juli t/m 2 augustus de Nationale Jamboree Scouting Nederland voor scoutingleden van 11-18 jaar uit binnen- en buitenland in Dronten wordt gehouden.

© Vakantie-special is oorspronkelijk in 2000 voor ProBiblio gemaakt door en naar een idee IrŤne Bovy.
Veel links werken daarom niet meer. Veel van de ideeŽn en tips zijn nog steeds uitvoerbaar.